HACCP Systeem

Het introduceren van het HACCP systeem

Werkt uw organisatie met voedingsmiddelen? Alle bedrijven die in hun bedrijfsprocessen met levensmiddelen werken, zijn verplicht om te werken volgens de HACCP regels. Leidend hierbij is het zogenaamde HACCP systeem welke kan worden omschreven als een voedselveiligheidssysteem. Op basis van een HACCP systeem kunnen de eventuele risico’s met betrekking tot de voedselveiligheid op systematische wijze worden geïdentificeerd, beheerst en geëvalueerd. Met de introductie van een adequaat HACCP systeem toont u aan dat uw organisatie geheel volgens de wettelijke voorschriften werkt.

Inspelen op de Wet Productaansprakelijkheid

Als uw bedrijf met levensmiddelen werkt, dan heeft u direct of indirect te maken met de Wet Productaansprakelijkheid. Mocht een klant onverhoopt onwel worden, na bijvoorbeeld het nuttigen van uw levensmiddelen, dan wilt u kunnen aantonen adequaat te hebben gehandeld. Uiteraard zult u in een dergelijk scenario verantwoording moeten afleggen. Op basis van een HACCP systeem toont u aan alle preventieve maatregelen te hebben genomen. De overheid legt namelijk altijd de verantwoordelijkheid voor veilig voedsel bij de organisatie in kwestie. Als u kunt aantonen dat u dat u verantwoord handelt, wordt de kans dat u aansprakelijk kan worden gesteld aanzienlijk verlaagd. Daarnaast worden ook alle bedrijfsprocessen overzichtelijk in kaart gebracht.

Alle richtlijnen in een overzichtelijk handboek

Dankzij de vergaande ervaring heeft Sensz een praktisch HACCP systeem ontwikkeld. Hiermee zorgt Sensz voor een specifiek plan welke op maat is afgestemd op uw bedrijfssector. We willen u daarom graag wijzen op een handig en overzichtelijk handboek welke is gebaseerd op de Hygiënecode in uw bedrijfstak. Alle richtlijnen zijn hierbij vertaald naar duidelijke taal. Handboeken kunnen zowel informatief zijn als makkelijk weg te lezen zijn. Sterker nog, ze moeten inspirerend werken. Het interactieve handboek van Sensz zorgt daarom voor theoretische stof welke eenvoudig in de praktijk kan worden nageleefd. Een handboek die voor structuur zorgt en tot een verhoogd niveau leidt.

Wilt u volledig op de hoogte zijn van alle actuele richtlijnen voor uw bedrijf? Met het handige handboek heeft u een duidelijk overzicht van alle geldende HACCP normen. Tevens kunnen we u helpen bij het behalen van uw HACCP certificaat.

Meer weten over onze dienstverlening?  Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!