HACCP Plan

Een HACCP plan voor een volwaardige naleving

Elke organisatie die met voedsel werkt behoort hier op een veilige manier mee om te gaan. Voor uzelf, voor uw medewerkers en voor uw klanten. Als onderneming in de levensmiddelenbranche moet u namelijk garant kunnen staan voor een maximale naleving van alles omtrent hygiëne. De wettelijke voorschriften hiervan zijn gebaseerd op de geldende Europese wetgeving. Centraal hierbij staan de zogenaamde HACCP principes. Deze HACCP regels zijn bijzonder specifiek en uitvoerig. Een HACCP plan helpt u om het overzicht op alle geldende richtlijnen te behouden. Op verschillende niveaus uitstippelen waar de risico’s liggen en hoe deze kunnen worden opgelost. Ga daarom preventief te werk en zorg voor een verbeterde hygiëne.

Voldoe aan de wet, voldoe aan de hygiëne eisen

Produceert, behandelt of vervoert u levensmiddelen? Wanneer u met officieel goedgekeurde hygiënecodes werkt, handelt u uiteraard volgens de wet. De geldende codes verschillen per sector en zijn daarom net zo talrijk als specifiek. Een HACCP plan voor uw organisatie zorgt ervoor dat wordt voldaan aan alle geldende richtlijnen voor uw specifieke sector. U kunt ook zelf een HACCP plan, oftewel voedselveiligheidsplan, op laten stellen. Een zelf opgesteld HACCP plan is namelijk voor een groot deel proces- en bedrijfsgebonden. Zorg daarom voor een compleet beeld van alle risico’s en kritische beheerspunten waarop u in uw bedrijfstak nadrukkelijk op dient te letten.

Duidelijkheid, zowel intern als voor uw klanten

Met een HACCP plan ontstaat er volledige duidelijkheid op het gebied van hygiëne. Zowel op intern vlak als voor uw klanten. Uw voedselproducten produceren, verwerken of vervoeren op basis van duidelijke richtlijnen zorgt voor een prettige gedachte bij alle partijen. Bovendien zorgt planmatig werken voor een flinke besparing op zowel kosten als tijd. De onverwachte voedselcontroles worden hiermee verlaagd en de voedselkwaliteit wordt verhoogd. Zorg voor duidelijkheid en zorg voor structuur.

Wilt u zorgen voor een duidelijk HACCP plan en hierbij garanties kunnen afgeven? Bij Sensz helpen we u graag verder met gericht advies over alles omtrent voedsel hygiëne.

Interesse in onze dienstverlening?  Bel ons vrijblijvend op 035-6780917