Het Kwaliteitsvenster is een online tool die inzichtelijk maakt hoe het met de algemene zorg van ziekenhuizen en revalidatiecentra gesteld is. Patiënten kunnen de kwaliteitsstatus van verschillende ziekenhuizen op de website bekijken en vergelijken. Hierop staan naast patiëntenervaringen, resultaten en wachttijden ook de behaalde keurmerken. Een van de keurmerken in het lijstje is het Waarborg Voedselveiligheid keurmerk van Sensz. Ziekenhuizen die ons Waarborg Voedselveiligheid keurmerk toegekend hebben gekregen, kunnen deze aanvinken in het overzicht. Het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn heeft het keurmerk inmiddels te pakken.

Wat houdt Waarborg Voedselveiligheid in?

Het keurmerk Waarborg Voedselveiligheid laat de patiënt zien dat het ziekenhuis voldoet aan de hoogste norm van voedselveiligheid in Nederland. Naast dat het keurmerk zorgt voor een goede en betrouwbare uitstraling naar patiënten toe, geeft het ook een duidelijk signaal af naar de medewerkers. Het keurmerk laat zien dat kwaliteit van werken hoog op uw prioriteitenlijstje staat. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft officieel haar vertrouwen in ons keurmerk uitgesproken.

Om het Waarborg Voedselveiligheid keurmerk te mogen ontvangen voert Sensz jaarlijks een onafhankelijke en gespecialiseerde audit uit. Hierbij draait het onder andere om:

Schoonmaakonderhoud – inclusief ongedierte
Persoonlijke hygiëne
Temperatuurbeheer
Bouw en inrichting
Kwaliteit in beeld

Het Kwaliteitsvenster is begin dit jaar door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen gelanceerd. Dit in samenwerking met de Nederlandse Federatie voor Universitair Medische centra, Revalidatie Nederland, patiënten en kwaliteitsdeskundigen. Inmiddels zijn er 113 zorginstellingen in het Kwaliteitsvenster in kaart gebracht.

Benieuwd hoe het gesteld is met de ziekenhuizen of revalidatiecentra bij u in de buurt? Kijk dan op www.nvz-kwaliteitsvenster.nl. Of bent u verbonden aan een zorginstelling en wilt u het Waarborg Voedselveiligheid keurmerk ook vol trots aan de lijst kunnen toevoegen? Neem gerust contact met ons op.

Foto: Thomas Dorff  Fotografie

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen