BRC Certificaat

Met BRC certificering heeft iedereen voordeel

Uw organisatie werkt met voeding en begrijpt het belang van een goede hygiëne. Een goede hygiëne kan echter ook gedetailleerd gedocumenteerd worden. Werken op basis van vaste richtlijnen die voor universele duidelijkheid zorgen. Duidelijkheid voor uw personeel en duidelijkheid bij uw klanten. Richtlijnen die op verschillende manieren binnen het bedrijfsproces en productieproces worden vastgesteld. Wie hier bij gebaat zijn? Uzelf, uw medewerkers en uw afnemers. Als uw klanten weten dat de door u geproduceerde levensmiddelen op adequate wijze zijn vervaardigd, dan roept dit bij alle betrokkenen een gerust gevoel op.

Maar welke voordelen biedt een BRC certificering?

Of het nu gaat om de nuttiging of om andere manieren van in contact komen met uw voedingsproducten; u wilt duidelijkheid en openheid uitstralen. Dankzij de BRC certificering gaat u nu voor deze uniforme duidelijkheid. BRC certificaten worden geaccepteerd door alle bij BRC aangesloten organisaties. Een BRC certificaat wordt bovendien verstrekt door een BRC auditor die vergaande praktische ervaring heeft binnen de voedingsmiddelenindustrie. Een groot voordeel van BRC certificering is dat deze kan worden geleverd in combinatie met ISO certificering, zoals ISO 9001 en ISO 22000.

De relatie tussen HACCP en BRC certificering

De opgestelde procedures binnen de voedingsmiddelenindustrie streven allemaal naar hetzelfde doel: een maximale naleving van de hygiëne en een maximale risico beperking. De BRC audits hebben dan ook verschillende raakvlakken met de HACCP normen. Dit ziet u in allereerst terug binnen BRC, omdat hierin een risicoanalyse wordt geëist conform de HACCP normen. Ook behoren de kritische voedselveiligheid punten binnen het productieproces aantoonbaar te zijn. Het verschil tussen BRC en HACCP is echter dat de BRC normen meer eisen stelt op het gebied van hygiëne en bouwtechnische criteria. De BRC audit kan worden gecombineerd met een periodieke of een HACCP hercertificatie audit. Als u streeft naar minimale risico’s en een maximale hygiëne, dan sluit een BRC certificaat hier volledig op aan.

Gaat u voor een maximale waarborging van de voedselveiligheid? Sensz denkt graag met u mee en voorziet u daarom van alle informatie op het gebied van BRC en HACCP.

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen