BCR Audit

 

De BRC audit voor levensmiddelenbedrijven

Als u met levensmiddelen werkt die door anderen worden genuttigd, wilt u garanties kunnen afleggen. Garanties dat de voedingsmiddelen op hygiënisch correcte wijze zijn geproduceerd. We leven steeds meer in een open wereld waarbij alle informatie toegankelijk dient te zijn en opvraagbaar is. Meer inzicht in uw bedrijfsprocessen en productiemethodes is daarom gewenst. En allemaal met een duidelijk doel, namelijk levensmiddelen die op correcte en gezonde wijze zijn samengesteld. Een belangrijke standaard die hierbij geldt is de BRC norm. De BRC norm beschrijft de geldende hygiëne- en voedselveiligheidseisen voor voedselverwerkende bedrijven die rechtstreeks leveren aan de retailsector.

Voldoet uw organisatie aan de richtlijnen?

Wilt u exact weten of uw bedrijf aan alle BRC normen voldoet? Om hier volledige duidelijkheid en zekerheid over te hebben, kunt u kiezen voor een BRC audit. Een BRC audit zorgt ervoor dat zorgvuldig wordt gecontroleerd of uw bedrijfsprocessen op het gebied van hygiëne- en voedselveiligheidseisen in orde zijn. Daarvoor kunt u de hulp inschakelen van een deskundige auditor die hierbij een onafhankelijk oordeel kan vellen. Zo heeft u zelf alle zekerheid en kunt u deze zekerheid op uw beurt weer over brengen op uw afnemers.

Aan welke BRC eisen moet u voldoen?

Om in te schatten of uw organisatie voldoet aan de geldende eisen is er een zogeheten eisenpakket samengesteld. Denk hierbij in eerste instantie aan de management betrokkenheid en continue verbetering. Uiteraard mag het cruciale Voedselveiligheidsplan – HACCP eisen niet ontbreken in het uitgebreide eisenpakket. Het voedselveiligheidssysteem neemt ook een centrale rol in bij de BRC audit, net als de richtlijnen voor het interieur van de vestiging. Daarnaast komen productbeheersing, procesbeheersing en personeel ook uitgebreid aan bod in het eisenpakket. Zorg er daarom voor dat u op alle fronten optimaal bent voorbereid op uw BRC audit.

Bent u op zoek naar extern advies om meer te weten te komen over de BRC audit? Graag zorgen we voor een compleet beeld van alle actueel geldende richtlijnen en helpen we u met het behalen van uw BRC certificering.

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen