ISO certificering

Waarom, voor wie en hoe?

 

ISO certificering; Waarom?

Vervaardigt, verwerkt of handelt u in levensmiddelen? Dan kent u ongetwijfeld het belang van een goede hygiëne. Zowel voor uw medewerkers als voor uw afnemers. Er wordt dan ook steeds meer aandacht besteed aan de hygiëne voorschriften, door zowel gerechtigde instanties als consumenten. Voor een optimale naleving gelden er dan verschillende en specifieke richtlijnen. Gedocumenteerde richtlijnen die bedrijfsafhankelijk en vooral erg divers zijn. Een van de meest bekende certificaten die een correcte naleving van de hygiëne eisen aantoont, is de ISO certificering. Zorg er met de ISO certificering voor dat u dit aantoonbaar kunt laten zien. Een ISO certificaat zorgt voor intern vertrouwen en vertrouwen bij uw klanten.

ISO certificering; Voor wie?

ISO certificering is voor veel bedrijven een onmisbaar verbeterinstrument en ligt binnen het bereik van alle organisaties. ISO certificaten leggen verantwoordelijkheden, bevoegdheden en procedures op duidelijke wijze bloot. En laat dit nu net de onderdelen zijn die vaak verbeterd kunnen worden. Vooral voor bedrijven die te maken hebben met levensmiddelen die genuttigd worden door consumenten of andere afnemers, is het belangrijk om intern duidelijke procedures te volgen. De ISO richtlijnen zijn een handig hulpmiddel voor elke organisatie om deze interne structuren en processen overzichtelijk in kaart te brengen.

ISO certificering; Hoe?

Om aan de normen te voldoen dient het bedrijf in kwestie de interne procedures kritisch te evalueren en eventueel aan te passen. Over het algemeen geldt dat bedrijven die een dergelijke evaluatie effectief willen laten uitvoeren, hier externe expertise voor inschakelen. Wanneer deze externe adviseur vaststelt dat wordt voldaan de eisen, wordt dit officieel getoetst door een certificatie-instelling. Op basis van de bedrijfsactiviteiten worden de ISO kwaliteitsnormen vastgesteld en getoetst. Een Certificatie Instelling zorgt voor de uiteindelijke accreditatie en controle. In Nederland wordt dit gedaan door de Raad voor Accreditatie.

Laat zien dat uw organisatie de hygiëne voorschriften hoog in het vaandel heeft staan. Wilt u meer weten? We beantwoorden graag al uw vragen over de ISO certificering.

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen