In de rubriek De klant aan het woord vertelt een van onze klanten over zijn of haar visie op voedselveiligheid. Dit keer is het woord aan Kees van Wezel, Product Group Manager Food & Restaurants bij de Bijenkorf. Kees is eindverantwoordelijk voor al het eten en drinken binnen het warenhuis. Hij ziet toe op de inkoop van producten, trainingen van de medewerkers, kwaliteit, service en niet te vergeten voedselveiligheid. Vorig jaar sleepte hij de Bijenkorf Inspiration Award in de wacht.

Food en de Bijenkorf
“De foodconcepten van de Bijenkorf maken een grote ontwikkeling door. Zo’n 8 jaar geleden ontwikkelde de Bijenkorf ‘The Kitchen’, een front cooking concept met een eigentijds design. Verspreid over een tiental counters bieden we gerechten van over de hele wereld aan. Gasten stellen hun gerechten naar eigen smaak samen, er is voor ieder wat wils. Versheid en kwaliteit zijn de belangrijkste twee kernwoorden. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in ons vaandel: 70% van ons assortiment is biologisch en gecertificeerd. Dit jaar openen we naast de huidige in Eindhoven ook een ‘Kitchen’ in Den Haag en Utrecht.”

Nu en straks
“Op dit moment zijn onze koffiebars volop in ontwikkeling: sfeervolle cafés met beste barista’s achter de machines. Afgelopen jaar openden we een eigentijds koffieconcept in Rotterdam: Metro Café. Volgend jaar openen we net zoiets bijzonders in Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Ik verwacht dat de scheiding tussen retail en horeca steeds meer vervaagd.”

Meest trots
“Ik ben er trots op dat ik in drie jaar tijd food & beverage op de kaart heb gezet binnen de Bijenkorf. In die afgelopen jaren voerde ik veel veranderingen die later een groot succes bleken. Denk bijvoorbeeld aan het Sterren Broodje; een broodje dat ieder kwartaal door een andere Michelin sterren kok wordt verzorgd. Ook bouwde ik een sterk en succesvol team op, zowel op het hoofdkantoor als in de filialen. Het is nog best een uitdaging om 450 mensen te enthousiasmeren.”

De betekenis van voedselveiligheid
“Voedselveiligheid is heel belangrijk voor ons. Wij willen natuurlijk niet dat onze gasten iets overkomt en doen er alles aan om dit te voorkomen. Vandaar dat wij sinds anderhalf jaar samenwerken met Sensz. Ik ervaar Sensz als kundig, prettig in de omgang, flexibel en duidelijk. Zij adviseren mij om samen hygiëne naar een hoger niveau te tillen. Wanneer zij zeggen je te helpen, dan doen ze dat ook. Sensz is professioneel, geeft goede en eerlijke adviezen en is rechtvaardig. Dat past erg goed bij ons bedrijf. De Bijenkorf staat voor kwaliteit, ook op het gebied van voedselveiligheid.”

De Bijenkorf en Sensz
“Vanaf de nulmeting hebben we de keuringen met stappen laten groeien. We zijn nu goed op weg om selfsupporting te worden. Dat houdt in dat alleen de controles nog door Sensz uitgevoerd hoeven te worden. De begeleiding en het advies van Sensz en de toezegging om samen met ons dit doel te bereiken: dat is partnership! Ik hoop dat we na het bereiken van dit doel nog jaren samen mogen werken.”

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen