Belangrijk om te weten voor alle horecabedrijven in Nederland!
De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is gestart met het publiceren van de inspectieresultaten van horecabedrijven. De groene, oranje en rode beoordeling staan op de Horeca Inspectiekaart. Via een app met dezelfde naam kunnen gasten zien welke horecabedrijven positief of negatief scoren op voedselhygiëne
Hoe werkt zo’n beoordeling? De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit controleert in heel Nederland op de juiste omgang met voedsel, hygiëne en ongediertebestrijding. Als horecabedrijf kun je de beoordeling groen, oranje of rood krijgen. Als een ondernemer groen scoort dan gaat de keuken veilig om met voedsel en is de hygiëne en ongediertebestrijding in orde. Als de beoordeling ‘oranje’ wordt gegeven is bij de inspectie een tekortkoming gezien waarvoor een boete is opgelegd. Voor kleine foutjes in de keuken wordt niet direct het oordeel oranje gegeven. Op het moment dat de ondernemer aantoont dat hij het oplost, blijft of wordt zijn beoordeling ‘groen’.
Is er een rode beoordeling uitgedeeld? Dan staat het bedrijf onder verscherpt toezicht door de NVWA omdat er een structureel probleem is met hygiëne, voedselveiligheid en/of ongedierte.
Middels de Horeca Inspectiekaart worden de resultaten van voedselveiligheidsonderzoeken in heel Nederland door de NVWA gemaakt. Doel van de NVWA is om binnen een jaar de beoordelingen van alle horecabedrijven op de Horeca Inspectiekaart in beeld te brengen.
Door volgens de Hygiënecode HACCP te werken wordt ervoor gezorgd dat de verspreiding van bacteriën beperkt blijft. Hiermee wordt voorkomen dat gasten ziek worden, net als hoge boetes én een slechte beoordeling van de NVWA.
Voldoen aan al die wettelijke eisen? Laat Sensz u helpen! Vakkundig, gespecialiseerd en pragmatisch. Mail met servicedesk@sensz.nl of bel 035 – 678 09 17.

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen