Nieuwe verordening Allergenen

Per 13 december aanstaande gaat er een nieuwe Europese verordening allergenen gelden. De strekking hiervan is dat de informatie over voeding aan consumenten naar een hoger niveau gebracht wordt. Alles draait om de zogenaamde allergenen, die in veel van ons voedsel van nature aanwezig zijn. Er worden strikte eisen ten aanzien van de verplichte voedselinformatie, óók bij zelf bereide producten. Allergenenmanagement dient een structureel onderdeel te zijn van uw voedselveiligheidsplan. Belangrijke vragen zijn dan ook:

  • Hoe borg ik de informatie over allergenen?
  • Welke allergenen zitten in de aangeleverde producten van mijn leveranciers / producenten?
  • Hoe organiseer ik mijn receptuur, zodat deze altijd up-to-date zijn?
  • Hoe ga ik dit communiceren met mijn klanten?
  • Hoe zit het met de kennis in mijn team?

Wellicht kunt u wat hulp gebruiken? Sensz is al ruim van te voren voor u aan de slag gegaan om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden, maar vooral ook hoe deze verordening pragmatisch en laagdrempelig in de praktijk uitvoerbaar is. Onze toolkit Allergenen is goed gevuld en ter beschikking om u verder te helpen. Voorbeelden zijn de interactieve training: ‘Allergenen: een kans of een bedreiging?’, formats voor uw menukaart of receptuur, concept procedures om uw HACCP plan aan te vullen op dit punt.

Wilt u meer weten? Bel of mail ons via 035 – 695 4661 of servicedesk@sensz.nl

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen