NIEUWE WETGEVING VOOR ALLERGENEN –

VERORDENING 1169 –

BENT U ER KLAAR VOOR?

Per december 2014 moet de horeca over niet-voorverpakte producten mondeling allergeneninformatie kunnen geven aan gasten. De verordening vervangt de huidige Europese Etiketteringsrichtlijn en het Warenwetbesluit Etikettering van Levensmiddelen (WEL).

Alles draait om de zogenaamde allergenen, die in veel van ons voedsel van nature aanwezig zijn. Er worden strikte eisen gesteld ten aanzien van de verplichte voedselinformatie, óók bij zelf bereide producten.

Sensz is al ruim van te voren voor u aan de slag gegaan om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden, maar vooral ook hoe deze verordening pragmatisch en laagdrempelig in de praktijk uitvoerbaar is. Voorbeelden zijn de interactieve training: ‘Allergenen: een kans of een bedreiging?’, formats voor uw menukaart of receptuur, concept procedures om uw HACCP plan aan te vullen op dit punt.

Wilt u meer weten?

Bel of mail ons via 035 – 678 0917 of servicedesk@sensz.nl

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen