Aan het woord: plaagdierbestrijder Peter Hollander

Kruipend over de vloer verslijt Peter Hollander twee broeken per jaar. Waarom? Om muizen en ander ongedierte buiten de deur van onze klanten te houden. Hij kijkt in alle hoeken en gaten en achter iedere plint om te ontdekken waar de ongewenste indringers vandaan komen. “Ik ga op zoek naar de bron en ben vastbesloten het van het ongedierte te winnen.” Peter volgt de sporen en leidt daaruit af waar de muis, rat of vlieg vandaan komt en wat die binnen te zoeken heeft. Ligt er ergens soms wat koffiedik achter de automaat waar vliegen op af komen? Is er een kier waar de insluipers door naar binnen komen? Of liggen er ergens etensresten waar muizen zich maar al te graag te goed aan doen? Peter rust niet voor hij de oorzaak te pakken en om die te achterhalen laat hij niets aan het toeval over. “Je kunt mij zien als een ongedierte rechercheur.”

Professor plaagdierbestrijding

‘Peter the Terminator’ zit al tien jaar in het vak. Wat hij in dit decennium leerde is dat voorkomen beter is dan genezen. Peter is het probleem het liefst voor: “Het is mijn doel om geen bestrijdingsmiddelen te hoeven gebruiken.” In plaats van het neerzetten van lokdoosjes met gif om de muizen die al binnen zijn te doden, zorgt Peter ervoor dat het probleem bij de wortel wordt aangepakt. Daarom begint hij altijd met het dichten van alle gaten en kieren. “Doe je dit niet, dan open je het territorium voor nieuwe muizen.”

Tips om ongedierte te voorkomen

Naast bescherming en bestrijding biedt Peter ook een stukje opvoeding. Hij betrekt de klant in zijn werkwijze en laat stap voor stap zien wat hij doet en waar hij op let. Dat pakt hij serieus aan. Hij laat zien hoe je sporen van ongedierte herkent en waar probleemzones zitten. Een aantal tips van de expert:

Wees alert op de schoonmaak
Dicht gaten en kieren
Zet spullen overzichtelijk neer: voorkom verstopplekjes
Hou containers schoon
Wilt u er ook voor zorgen dat uw onderneming ongediertevrij is en ook zo blijft? Neem dan contact met ons op.

Foto: Thomas Dorff

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen