Sensz op Curaçao!

Soms kunnen dingen mooi samen vallen! Gastdocentschap op de Hanzehogeschool Groningen, een student met stageplaats bij Klinika Capriles en een bezoek aan Curaçao.

Het leidde tot een inspirerende bijeenkomt met als hoofdthema Voedselveiligheid op donderdag 19 juni op een zonnig Curaçao.

Klinika Capriles bereid dagelijks ca 550 warme maaltijden in een ontkoppeld systeem. Niet alleen voor de eigen patiënten, maar ook voor omliggende zorginstanties. Wet- en regelgeving op gebied van Voedselveiligheid is op Curaçao wel wat anders geregeld dan in Nederland. Toch heeft Klinika Capriles de ambitie om te werken op het niveau van de hygiëne code van de Zorg zoals deze in Nederland gehandhaafd wordt.

De stageopdracht van Erik van der Velde is dan ook hierop gericht. Samen met stage begeleider en André Stoltenborg, Manager Facilitaire Sector bij Klinika Capriles, wordt het keukenteam ondersteund om hierin optimaal te presteren.

Mirjam Halkes geeft jaarlijks gastcolleges op gebied van Veiligheid op de Hanze hogeschool en is benaderd door Erik om tijdens een privé bezoek op Curaçao, de bewustwording rondom Voedselveiligheid van het team van Klinika Capriles op een leuke manier te verhogen.Na een rondleiding door de productie keuken door chef kok Frans Smits, starten we de training. De visie van Sensz dat medewerkers alleen in beweging komen als zij daadwerkelijk de risico’s zien is tijdens de bijeenkomst getraind. Actieve interactie met het team door middel van foto’s, de bekende Sensz ‘knuffels van de micro-organismen’ en een handen wastest met blacklight. Over dat laatste was vooral veel hilariteit. Sensz wenst het team van Klinika Capriles heel veel succes!

Meer weten over onze dienstverlening?   Bel ons op 035-6780917 of stuur een bericht!
Bel nu Audit aanvragen