Basismedicatie en medicatieveiligheid

De cursus Basis medicatie en medicatieveiligheid behandelt de basis medicatie handelingen in de Ouderenzorg en Thuiszorg. De interactieve module is opgesteld volgens de Vilans KICK-protocollen. De module behandelt alle begrippen, vaardigheden en aspecten die gelden voor veilig medicatiegebruik in de zorg.

Om als zorgverlener goed te kunnen werken is het heel belangrijk om op de hoogte te zijn van de algemene begrippen en uitgangspunten over geneesmiddelen. Dit wordt in de module uitgebreid uitgelegd.

Inhoud cursus van Basismedicatie en medicatieveiligheid

€ 69,00 exclusief BTW

Doelstelling:
Na het volgen van de online cursus is de zorgverlener op de hoogte van de algemene begrippen en uitgangspunten betreffende geneesmiddelen en medicatieveiligheid.

Doelgroep:
Uitermate geschikt voor zorgverleners die een basisscholing moeten volgen omdat zij gaan starten met medicatie toedienen in de Ouderenzorg of Thuiszorg. Zoals Helpende (niveau 2), begeleiders (niveau 3 & 4) en overige zorgverleners die geen basisopleiding medicatie hebben.

Ben je verzorgende (niveau 3) of verpleegkundige (niveau 4 &5) en er even uit geweest, dan is deze e-learning ook zeer geschikt om je basiskennis weer actueel te krijgen.

Talen: Nederlands

Cursusduur: Ca. 1,5 uur

Cursuspakket:
• 1 online modules incl. oefeningen
• Quick Reference Card’s
• Video’s
• Overzicht van protocollen
• Oefenvragen aan het einde van de module
• Online eindtoets

Cursusinhoud:
De module behandelt alle begrippen, vaardigheden en aspecten die gelden voor veilig medicatiegebruik in de zorg.

Online eindtoets:
Na de online trainingsmodule wordt de cursus afgesloten met een online eindtoets.

Certificaat:
Iedere cursist die is geslaagd voor de online eindtoets ontvangt een digitaal certificaat in zijn/haar profiel.

Geldigheid Certificaat:
Het certificaat is een persoonscertificaat en heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. In verband met veranderende wet- en regelgeving raden wij de cursist aan elke 3 jaar de e-learning Basis Medicatie & Medicatieveiligheid opnieuw te volgen.

Schrijf mij direct in

Heb je vragen?

Betaalmogelijkheden