Voedselveiligheid trainingen

HACCP op een leuke, enthousiaste manier uitgelegd? Dat kan! Dat bewijzen we bij sensz graag en dat waarderen onze cursisten ook. Wij bieden HACCP-trainingen die nét even anders zijn. Inhoudelijk en leerzaam natuurlijk, maar ook kleurrijk, begrijpelijk en interactief. Sensz biedt een breed palet aan mogelijkheden voor trainingen. Altijd pragmatisch en leuk ingestoken, zodat cursisten na afloop met een goed gevoel de zaal verlaten.

Interactieve en inspirerende HACCP-trainingen
Vaak horen we na afloop van cursisten dat zij nooit hebben geweten dat voedselveiligheid ook leuk kon zijn. We zijn blij dat onze HACCP audit trainingen laten zien dat het écht anders kan. Sensz is al ruim 20 jaar specialist in voedselveiligheid en heeft er altijd haar missie van gemaakt voedselveiligheid leuk en kleurrijk te maken. En begrijpelijk ook. Want hoe helderder is wat voedselveiligheid in de praktijk inhoudt, hoe beter de organisatie er ook werk van kan maken en alle medewerkers het kunnen omarmen. Dáár maken wij graag werk van.

Kies bijvoorbeeld voor onze basistraining voedselveiligheid. Deze verzorgen wij bij jou op locatie. Bij voorkeur met een groep van maximaal 12 personen, zodat we de training interactief en de energie hoog kunnen houden. De training duurt circa 2,5 uur en is allesbehalve saai. We gebruiken een breed scala aan materialen om voedselveiligheid op een beeldende manier uit te leggen en aansprekend te maken voor de cursisten. Zo gebruiken we (indien beschikbaar) foto’s vanuit de audits, een UV-lamp voor handhygiëne-training en een grote poster met 48 voedselonveilige situaties.

Vraag offerte aan

Wat ga je leren?

 • bespreken resultaten audits (ook aan de hand van foto’s)
 • verantwoordelijkheden
 • wetgeving
 • basiskennis HACCP
 • risico’s rondom voedselveiligheid (ziek worden van voeding)
 • persoonlijke hygiëne
 • algemene hygiëne
 • temperaturen
 • procescontrole (registratielijsten)
 • stickeren
 • bereiden / presenteren / invriezen / ontdooien
 • afval en ongedierte
 • allergenenmanagement

De training is zeker niet alleen theoretisch. Naast de theorie, nemen we cursisten voortdurend mee in voorbeelden uit de praktijk. Verder krijgen de cursisten een PowerPoint presentatie te zien. Inclusief alle ruimte voor interactie en oefeningen met de eerdergenoemde hulpmiddelen. Elke cursist ontvangt een hand-out van de presentatie met ruimte voor aantekeningen.

Sensz Academy

De voedselveiligheid trainingen van Sensz zijn ondergebracht in haar Sensz Academy. Naast fysieke trainingen, zijn ook virtuele trainingen mogelijk. Sinds 1 april 2021 biedt Sensz ook een speciale e-learning voor de zorg. Een ludieke, leuke maar ook inhoudelijke online training die de gehele basis van de wetgeving behandelt! Die training heeft een doorlooptijd van gemiddeld 2,5- 3 uur. Lees hier meer over welke HACCP e-learning courses wij nog meer aanbieden.

Interesse in een HACCP-training?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een HACCP-training bij jou op locatie of online? We laten je graag zien hoe we ook voor jouw medewerkers voedselveiligheid leuk en kleurrijk maken. Bel, mail of bericht ons voor meer informatie over de mogelijkheden.

Offerte voor klassikale HACCP trainingen

Vraag hieronder je offerte aan.