Ons Sensz HACCP-certificaat, officieel aanvaard door de NVWA: Checkpunt Voedselveiligheid

Wil jij ook zeker weten dat jouw bedrijf of instelling voldoet aan de wetten en regels voor voedselveiligheid? En wil je je gasten of cliënten laten zien dat voedselveiligheid topprioriteit heeft? Behaal dan het keurmerk Checkpunt Voedselveiligheid. Sensz is een geselecteerd inspectiebureau met een door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) geaccepteerd controlesysteem, van toepassing bij alle bedrijven die voedsel leveren aan consumenten.

Vanaf 1 juni 2022 is een nieuwe naam en een nieuw beeldmerk van toepassing, namelijk het Checkpunt Voedselveiligheid. Wij helpen jou je voedselveiligheid professionaliseren en verbeteren, zodat ook jij dit belangrijke HACCP-certificaat voor jouw organisatie of horecaonderneming bemachtigt. Een mooi visitekaartje voor je cliënten of gasten. Met als bijkomend voordeel dat de NVWA verminderd toezicht uitoefent als jouw bedrijf over dit keurmerk beschikt.

SCHAKEL SENSZ IN VOOR JOUW AUDIT

De voordelen van ons certificaat

Behaal je ons Certificaat Checkpunt Voedselveiligheid?
Dan profiteer je van deze voordelen:

✓ Geen bezoek meer van de NVWA
✓ Positieve auditresultaten openbaar op de NVWA-site
✓ Continue ondersteuning door voedselveiligheid-professionals
✓ Fantastisch visitekaartje voor de klant
✓ 90% van onze klanten verliest het  HACCP-certificaat nooit meer!

SCHAKEL SENSZ IN VOOR JOUW AUDIT

Waarom is een eigen HACCP-certificaat belangrijk?

Veel organisaties, in alle branches, gingen je al voor en behaalden hun Checkpunt Voedselveiligheid certificaat bij Sensz. Het behalen van een keurmerk voor voedselveiligheid wordt steeds belangrijker. Bedrijven zijn zuinig op hun prachtige naam. De kans dat de NVWA komt controleren, is klein. Maar er kan altijd een moment komen dat het tóch misgaat.

Zo kan het gebeuren dat een gast ziek wordt doordat een medewerker onvoldoende op de hoogte is van de regels in de voedselveiligheid. Of dat je interne proces niet goed genoeg op orde is of wordt gecontroleerd met een HACCP audit. Als blijkt dat voedselveiligheid de oorzaak is van de ziekte van jouw gast, ben jij aansprakelijk. Dat kan enorme gevolgen hebben. Financieel en voor je reputatie. Dat wil je voorkomen. Met het behalen van het Checkpunt Voedselveiligheid laat je zien dat voedselveiligheid topprioriteit is binnen jouw bedrijf en voorkom je schade.

SCHAKEL SENSZ IN VOOR VOEDSELVEILIGHEID

De vlag uit voor voedselveiligheid!

Als jouw bedrijf voldoet aan de normen van voedselveiligheid, dan ontvang je van ons een HACCP-certificaat en een keurmerksticker: het Sensz Checkpunt Voedselveiligheid. Die geven je een duidelijke en herkenbare uitstraling. Met het behalen van het Checkpunt Voedselveiligheid kun je je gasten laten zien dat voedselveiligheid in jouw organisatie topprioriteit heeft en je bedrijf aan de wettelijke eisen van de Warenwet voldoet. Het Checkpunt Voedselveiligheid is ondergebracht in de Stichting Waarborg Voedselveiligheid.

Eenmaal in het bezit van dit keurmerk zijn jij, je medewerkers en je gasten er zeker van dat jouw bedrijf werkt volgens alle huidige eisen in wetgeving. Dat geeft een goed en betrouwbaar gevoel!

Achtergrondinformatie

Al sinds 2010 voerde Sensz haar keurmerk het ‘Waarborg Voedselveiligheid’, officieel aanvaard door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Sensz behoort hiermee tot de selecte groep private inspectiebureaus in Nederland die een door de NVWA geaccepteerd controlesysteem toepassen bij alle bedrijven die voedsel leveren aan consumenten.

Tot 1 juni 2022  hebben alle geaccepteerde bureaus een eigen keurmerk of label gevoerd. Voor het vergroten van de herkenbaarheid, is vanaf 1 juni 2022 een nieuwe naam en een nieuw beeldmerk van toepassing verklaard, namelijk het Checkpunt Voedselveiligheid.

Dit betekent dat de naam Waarborg Voedselveiligheid zal komen te vervallen. Overigens betreft dit alleen de naam en het logo van ons beeldmerk; er verandert verder niets. De inhoud en de systematiek van ons keurmerk blijft ongewijzigd.

Sensz is altijd groot voorstander geweest van een uniforme uitstraling in Nederland van alle private inspectiebureaus rondom dit keurmerk, zodat dit voor alle consumenten in Nederland een herkenbaar beeld zal zijn. We zijn dan ook blij dat de NVWA en de aangesloten private inspectiebureaus hierover overeenstemming hebben bereikt.

Steeds meer mooie organisaties hebben gekozen voor het behalen van dit belangrijke keurmerk. Het toont immers aan dat de voedselveiligheid in hun organisatie topprioriteit heeft. Wij zijn er trots op dat jullie ons keurmerk hebben behaald, vanaf nu dus verdergaand onder de nieuwe naam Checkpunt Voedselveiligheid. Heb je jouw organisatie nog niet aangemeld en wil je ook graag dit keurmerk behalen? Neem contact met ons op!

Meer informatie hierover kun je ook vinden op de website van de NVWA.