Sensz & de Nederlandse Coeliakie Vereniging

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) heeft als missie om het leven van mensen met een glutenvrij dieet aangenamer en makkelijker te maken. Wil jij je ook aansluiten als horecalocatie met veilige glutenvrije opties? Lees hieronder verder.

De NCV heeft de Horeca Alliantie Glutenvrij opgericht, die het ‘Lekker Glutenvrij’ keurmerk voert. Alleen horecalocaties waar je ook veilig glutenvrij kunt eten, ontvangen dit keurmerk. Daarmee is het Lekker Glutenvrij keurmerk een belangrijke stap voor mensen met een glutenvrij dieet om veilig en lekker uit eten te kunnen.

Belangrijk voor iedereen met een glutenvrij dieet
Mensen met coeliakie volgen een strikt en levenslang glutenvrij dieet. Want als zij gluten binnenkrijgen, al is het maar een heel klein beetje, ontstaan in hun dunne darm onmiddellijk ontstekingsreacties. De ontstekingsreactie beschadigt de dunne darm.
Voor mensen met coeliakie is de zekerheid dat een horecaonderneming veilig glutenvrij eten kan bereiden heel belangrijk.

Sensz heeft een samenwerking met de NCV en voert als partner de audit glutenvrij uit bij horecaondernemingen die gasten ontvangen met een glutenvrij dieet en het keurmerk ‘Lekker Glutenvrij’ willen behalen of behouden.

Deelnemende restaurants

De deelnemende restaurants aan de Horeca Alliantie Glutenvrij zijn te herkennen aan de deursticker ‘Lekker Glutenvrij’. Kijk hier naar het overzicht van de deelnemende restaurants.

Heb je interesse om als restaurant om deel te nemen aan de Horeca Alliantie Glutenvrij? Meld je dan aan op de website van de NCV.

Wat mag je verwachten?
Bij nieuwe deelnemers vinden een intake en een uitgebreide audit plaats. Deze audit wordt uitgevoerd door Sensz. Hierbij kijken we naar zaken als productkennis, technische kennis, kennis van wet- en regelgeving over glutenvrij voedsel, bereidingswijze, keukenbenodigdheden, kennis over contaminatie en de werkwijze van de bediening. De audit duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Als die eerste audit (de eerstejaarscontrole) is, mag jouw restaurant officieel het ‘Lekker Glutenvrij’-keurmerk dragen. Daarna volgt jaarlijks een herhalingsaudit.

Tarieven

De jaarlijkse licentievergoeding voor deelname aan de Horeca Alliantie Glutenvrij en gebruikmaking van het keurmerk ‘Lekker Glutenvrij’ bedraagt € 45,- excl. BTW.

Als je meer dan één horecagelegenheid hebt en in deze diverse horeca ook het keurmerk Lekker Glutenvrij wilt gebruiken, dan is de jaarlijkse vergoeding voor het keurmerk gebruik als volgt:

  • 1 tot 10 horecagelegenheden € 45,- excl. BTW per horecagelegenheid;
  • 11 tot 50 horecagelegenheden € 40,- excl. BTW per horecagelegenheid;
  • Vanaf 51 en meer horecagelegenheden € 35,- excl. BTW per horecagelegenheid.

Naast de licentievergoeding worden auditkosten in rekening gebracht. Deze kosten voor de eerste uitgebreide audit en de daarop volgende jaarlijkse vervolgaudits zijn als volgt:

  • Intake en eerste uitgebreide audit: € 250,- excl. BTW
  • Jaarlijkse vervolgaudit: € 200,- excl. BTW

De factuur voor de licentie deelname Horeca Alliantie Glutenvrij ontvang je van de NVC. De factuur voor de audit ontvang je van Sensz. Na een succesvol doorlopen controle en aansluiting bij de Horeca Alliantie Glutenvrij ontvang je de Lekker Glutenvrij deursticker en het digitale bestand hiervan, als ook een gratis vermelding op de website van de NCV www.glutenvrij.nl. Zolang je deelneemt aan de Horeca Alliantie Glutenvrij, blijft deze vermelding op de website en ontvang je ieder jaar de Lekker Glutenvrij deursticker met het juiste jaartal.

Interesse of vragen?
Wil je eerst meer informatie ontvangen? Stuur een e-mail naar horeca@glutenvrij.nl of bel naar 035 – 695 40 02. De NCV helpt je graag verder.