1 juli 2024
Dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid
Dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid
1 juli 2024
Hygiëne is super belangrijk voor supermarkten. Enerzijds door de CBL-Hygiënecode om voedselveiligheid op de winkelvloer te waarborgen. Anderzijds wordt de consument steeds kritischer, vooral als het gaat om hygiëne en veiligheid. Een schone supermarkt zorgt voor een positieve klantbeleving.
Voor jou is het misschien vanzelfsprekend om hygiënisch te werken en regelmatig je handen te wassen of te desinfecteren. Ook weet je dat snelle actie nodig is als je schimmel in een koelvitrine ziet. Je herkent schimmel en kent de risico’s.
Maar hoe krijg je jongeren, die nog niet zo bewust zijn van voedselveiligheid, zover dat ze dit ook gaan doen? Zonder dat jij het gevoel hebt dat je de politieagent moet spelen binnen je team of zelf elke dag alle koelingen moet controleren? Wij geven je graag tips!
Als effectieve leidinggevende pas jij jouw stijl aan op de bereidheid en bekwaamheid van een medewerker om een specifieke taak uit te voeren. Alleen op deze manier zul je de jongere generatie goed kunnen bereiken. Bij bereidheid draait het om zelfvertrouwen, toewijding en motivatie. Bekwaamheid gaat over kennis, ervaring en vaardigheden.
Een paar concrete voorbeelden:
Door op een positieve en duidelijke manier aandacht te besteden aan hygiëne en de jongeren te motiveren om hiermee aan de slag te gaan, kun je ervoor zorgen dat zij hygiënisch werken in de supermarkt én dit ook nog eens leuk vinden!
Meer kennis voor de jongeren? Veel cursisten vertellen ons achteraf hoe verrast ze zijn dat hygiënisch werken ook leuk kan zijn. Kies bijvoorbeeld voor onze basistraining voedselveiligheid, die we graag op jouw locatie verzorgen. Ook voor de jongeren creëren we enthousiasme tijdens de interactieve en energieke training!
Vrijblijvend contact opnemen