NVWA breidt inspectieresultaten uit per 1 juli 2024

NVWA: Veel meer inspectieresultaten openbaar per 1 juli: ook voor jouw bedrijf?

De NVWA maakt sinds 1 september 2020 de inspectieresultaten openbaar van horecalocaties die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met horeca-gerelateerde SBI-codes. Vanaf 1 juli 2024 wordt deze lijst uitgebreid met meer bedrijven die met eten en drinken werken.

Wat zijn SBI-codes?

Een SBI-code, oftewel Standaard Bedrijfsindeling code, wordt gebruikt om de bedrijfsactiviteiten van een onderneming te classificeren. Elke code bestaat uit vier cijfers en wordt toegekend door de KvK. Dankzij de SBI-code kunnen bedrijven en instanties snel zien welke activiteiten een onderneming uitvoert.

Nieuwe SBI-codes voor openbaarmaking

Momenteel worden alleen locaties met de volgende SBI-codes openbaar gemaakt:

  • 10.1 Hotel-restaurants
  • 10.2 Hotels (geen hotel-restaurants), pensions en conferentieoorden
  • 10.1 Restaurants
  • 10.2 Fastfoodrestaurants, cafetaria’s, ijssalons, eetkramen, enz.

Vanaf 1 juli 2024 worden de volgende SBI-codes toegevoegd:

  • 71 Vervaardiging van brood en vers banketbakkerswerk
  • 11 Supermarkten en dergelijke winkels met een algemeen assortiment voedings- en  genotmiddelen
  • 21 Winkels in aardappelen, groenten en fruit
  • 22.1 Winkels in vlees en vleeswaren
  • 22.2 Winkels in wild en gevogelte
  • 23 Winkels in vis
  • 24.1 Winkels in brood en banket
  • 29.1 Winkels in kaas
  • 29.3 Winkels in buitenlandse voedingsmiddelen
  • 20.2 Jeugdherbergen, vakantiekampen, groepsaccommodaties

De NVWA toont per locatie een algemeen oordeel over voedselveiligheid:  ‘voldoet’, ‘verbeterpunten vastgesteld’, ‘verscherpt toezicht’ of ‘geen recente gegevens’.  Op de NVWA -website worden onderwerpen zoals juiste omgang met voedsel, allergeneninformatie, hygiëne en plaagdierbeheersing beoordeeld met ‘voldoet’, ‘voldoet niet’ of ‘niet beoordeeld’.

Bron: NVWA-webpagina

Sensz: Checkpunt Voedselveiligheid

Wat betekent het voor jou als je locatie is aangemeld bij Checkpunt Voedselveiligheid? De NVWA maakt gebruik van inspectieresultaten van erkende private controle- en adviesbureaus voor haar toezicht. Als jouw locatie is aangesloten bij zo’n bureau en aangemeld bij de NVWA, wordt je openbaar vermeld met het oordeel ‘voldoet, gebaseerd op inspecties door een erkend privaat controlebureau’. Dit geldt ook voor locaties die onder de formuleaanpak vallen. Zo weten jouw klanten dat ze bij jou veilig kunnen eten!

Het felbegeerde Checkpunt Voedselveiligheid Certificaat behalen?

Vrijblijvend contact opnemen

Sensz referenties

TO TOP