1 juli 2024
Dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid
Dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid
1 juli 2024
De NVWA maakt sinds 1 september 2020 de inspectieresultaten openbaar van horecalocaties die zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met horeca-gerelateerde SBI-codes. Vanaf 1 juli 2024 wordt deze lijst uitgebreid met meer bedrijven die met eten en drinken werken.
Een SBI-code, oftewel Standaard Bedrijfsindeling code, wordt gebruikt om de bedrijfsactiviteiten van een onderneming te classificeren. Elke code bestaat uit vier cijfers en wordt toegekend door de KvK. Dankzij de SBI-code kunnen bedrijven en instanties snel zien welke activiteiten een onderneming uitvoert.
Momenteel worden alleen locaties met de volgende SBI-codes openbaar gemaakt:
Vanaf 1 juli 2024 worden de volgende SBI-codes toegevoegd:
De NVWA toont per locatie een algemeen oordeel over voedselveiligheid: ‘voldoet’, ‘verbeterpunten vastgesteld’, ‘verscherpt toezicht’ of ‘geen recente gegevens’. Op de NVWA -website worden onderwerpen zoals juiste omgang met voedsel, allergeneninformatie, hygiëne en plaagdierbeheersing beoordeeld met ‘voldoet’, ‘voldoet niet’ of ‘niet beoordeeld’.
Bron: NVWA-webpagina
Wat betekent het voor jou als je locatie is aangemeld bij Checkpunt Voedselveiligheid? De NVWA maakt gebruik van inspectieresultaten van erkende private controle- en adviesbureaus voor haar toezicht. Als jouw locatie is aangesloten bij zo’n bureau en aangemeld bij de NVWA, wordt je openbaar vermeld met het oordeel ‘voldoet, gebaseerd op inspecties door een erkend privaat controlebureau’. Dit geldt ook voor locaties die onder de formuleaanpak vallen. Zo weten jouw klanten dat ze bij jou veilig kunnen eten!
Het felbegeerde Checkpunt Voedselveiligheid Certificaat behalen?
Vrijblijvend contact opnemen1 juli 2024
1 juli 2024
1 juli 2024