1 juli 2024
Dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid
Dé onafhankelijke autoriteit op het gebied van voedselveiligheid
13 juni 2023
Wist je dat een grote groep mensen heel graag uit eten wil, maar dit niet durft? Een deel van de mensen die om medische redenen strikt en levenslang glutenvrij moeten eten, gaat niet uit eten door gebrek aan kennis en ervaring in horecaondernemingen. En wist je ook dat deze mensen nou juist de personen zijn die beslissen waar een groep collega’s, vrienden, familie of het voetbalteam gaat eten?
Door een samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en Sensz als haar exclusieve partner voor uitvoering van de audits, kan je deze steeds groter wordende groep gemakkelijk bereiken. Als lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij zal de NCV jou niet alleen helpen door middel van informatiepakketten, trainingen en de contacten met diverse producenten, maar ook promoten als een plek waar je veilig glutenvrij terecht kunt.
De deelnemende restaurants aan de Horeca Alliantie Glutenvrij zijn te herkennen aan de deursticker ‘Lekker Glutenvrij’.
Bij nieuwe deelnemers vinden een intake en een uitgebreide audit plaats. Deze audit wordt uitgevoerd door Sensz. Hierbij kijken we naar zaken als productkennis, technische kennis, kennis van wet- en regelgeving over glutenvrij voedsel, bereidingswijze, keukenbenodigdheden, kennis over contaminatie en de werkwijze van de bediening. De audit duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Als die eerste audit (de eerstejaarscontrole) is, mag jouw restaurant officieel het ‘Lekker Glutenvrij’-keurmerk dragen. Daarna volgt jaarlijks een herhalingsaudit.
Neem vrijblijvend contact op met Roos Baars via horeca@glutenvrij.nl.
1 juli 2024
1 juli 2024
1 juli 2024