Sensz & de Nederlandse Coeliakie Vereniging

Wist je dat een grote groep mensen heel graag uit eten wil, maar dit niet durft? Een deel van de mensen die om medische redenen strikt en levenslang glutenvrij moeten eten, gaat niet uit eten door gebrek aan kennis en ervaring in horecaondernemingen. En wist je ook dat deze mensen nou juist de personen zijn die beslissen waar een groep collega’s, vrienden, familie of het voetbalteam gaat eten?

Door een samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en Sensz als haar exclusieve partner voor uitvoering van de audits, kan je deze steeds groter wordende groep gemakkelijk bereiken. Als lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij zal de NCV jou niet alleen helpen door middel van informatiepakketten, trainingen en de contacten met diverse producenten, maar ook promoten als een plek waar je veilig glutenvrij terecht kunt.

De deelnemende restaurants aan de Horeca Alliantie Glutenvrij zijn te herkennen aan de deursticker ‘Lekker Glutenvrij’.

Wat mag je verwachten?

Bij nieuwe deelnemers vinden een intake en een uitgebreide audit plaats. Deze audit wordt uitgevoerd door Sensz. Hierbij kijken we naar zaken als productkennis, technische kennis, kennis van wet- en regelgeving over glutenvrij voedsel, bereidingswijze, keukenbenodigdheden, kennis over contaminatie en de werkwijze van de bediening. De audit duurt gemiddeld 1,5 tot 2 uur. Als die eerste audit (de eerstejaarscontrole) is, mag jouw restaurant officieel het ‘Lekker Glutenvrij’-keurmerk dragen. Daarna volgt jaarlijks een herhalingsaudit.

Wat is jouw Horeca Alliantie Glutenvrij voordeel?

  • De NCV plaatst op haar diverse social mediakanalen (ruim 20.000 volgers) het nieuws dat jouw organisatie/ onderneming zich heeft aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij;
  • Gratis vermelding van jouw organisatie/ onderneming op de NCV-website in het overzicht van restaurants waar de ruim 19.000 leden veilig kunnen eten met hun familie & vrienden;
  • Het ledenaantal van de NCV groeit per jaar met 1.000 nieuwe leden en dus ook weer potentiële nieuwe gasten;
  • Onderzoekers verwachten bijna 10% groei per jaar van de besteding aan glutenvrije producten;
  • De NCV zal jou ondersteunen in het verzorgen van veilige, glutenvrije gerechten door middel van informatie en trainingen;
  • Jouw organisatie/ restaurant kan gevraagd worden als locatie voor een van de vele NCV-activiteiten.

Sensz referenties

TO TOP